Titanic is opgezet spel

Titanic is opgezet spel

augustus 18, 2020 Uit Door Lars

Mijn beste lezers,

Niets is wat het lijkt. Hebben jullie ooit al eens de film ‘Titanic’ gezien? Het onzinkbare schip dat toch zinkt door een botsing met een ijsberg. Wat als ik je vertel dat de Titanic nooit is uitgevaren en dat alles in het teken stond van verzekeringsfraude? 

De Olympic

De Titanic was een van de schepen van de White Star Line. Het luxe schip was echter niet uniek want zo’n groot schip bouwen kost natuurlijk bergen van geld. Dus hebben ze eerst de Olympic gebouwd. In 1911 voer de Olympic voor de eerste keer uit. Na enkele weken kwam het schip in aanvaring met de HMS Hawke, een schip van de British Royal Navy. Aangezien het zusterschip van de Titanic in de fout was, kwam de verzekering niet tussenbeide. De kosten liepen hoog op, dus bedachten ze bij White Star Line een plan. Wat als ze de schepen zouden wisselen? Wat als ze de naam Olympic overschilderden en er Titanic van maakten?

“Paddy the Pig”, een van de arbeiders, zou hebben getuigd dat hij hieraan had meegewerkt. Na deze verklaring werd er niets meer van hem vernomen. Hij stond niet op de arbeidslijst en werd dus waarschijnlijk niet voor zijn werk betaald. Werd Paddy het zwijgen opgelegd?

JP Morgan

Met faillissement in het vooruitzicht bedachten ze een plan om de “Titanic” met opzet te laten zinken en verzekeringsfraude te plegen. Als het schip tegen een ijsberg vaart en dan zinkt, zou de verzekering wel tussenkomen.

Als bedrijf wil je natuurlijk geen doden op je geweten en daarom lag er op 8 kilometer een ander schip ‘SS Californian’ met 3000 dekens en 3000 wollen truien aan boord. Toevallig dat ook dat schip op naam stond van de JP Morgan, de grote baas van White Star Line.

SS Californian

Waarom schoten ze witte “flares” af bij een schip in nood in plaats van rode “flares”? Waarom vertrekt de eerste reddingsboot pas na anderhalf uur? Is het orkest zo lang blijven spelen, omdat ze wisten dat de Californian hen ging redden? Waarom ging JP Morgan op het laatste moment toch niet mee met de Titanic? Waarom ontbreekt de middelste schroef in het wrak, een van de weinige verschillen tussen Olympic en Titanic?

Het boek ‘Titanic, The Ship That Didn’t Sink’ van Robin Gardner geeft inzicht in het volledige onderzoek. Er zijn zoveel zaken die niet kloppen waardoor je enkel kunt geloven dat Titanic nooit is uitgevaren. Echt een aanrader, want alleen via het boek leer je het echte verhaal van de Titanic. 

Bronnen:

https://wetenschap.infonu.nl/diversen/58908-is-de-titanic-echt-gezonken.html
https://mens-en-samenleving.infonu.nl/diversen/132515-complottheorie-de-titanic-is-nooit-gezonken.html
https://eliandchelsea.weebly.com/titanic-conspiracy.html
https://www.nieuwsblad.be/cnt/gug95bdd

Foto’s:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Titanic_(schip,_1912)

Filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=zY8JHJ9zIjU https://www.youtube.com/watch?v=_dbX2Oas1l0