The Da Vinci Code

The Da Vinci Code

juli 21, 2020 Uit Door Lars

Mijn beste lezers,

De Da Vinci Code is niet alleen een film, maar bestaat ook echt! Zo zijn er al zeker drie verborgen zaken gevonden!

Op het schilderij zie je Jezus met zijn twaalf apostelen, de avond van zijn kruisiging. Of dat is toch wat ze ons wijsmaken. Maar niets is minder waar. Je ziet namelijk maar elf apostelen. Ik hoor je al denken: wie is de 12de persoon dan? Dat is Maria Magdalena! En dat wil zeggen dat Johannes ontbreekt. Maar waar is hij dan?

En dat is nog niet alles. In het schilderij is een wiskundige en astrologische puzzel te vinden. De verborgen code bevat zodiac tekens en Latijnse letters die corresponderen met de uren van de dag. Hiermee kan je berekenen dat de wereld zal vergaan op 21 maart 4006 ten gevolge van een universele vloed. De vloed eindigt op 1 november 4006 en dus zal de mensheid opnieuw kunnen beginnen.

Giovanni Maria Pala is een computerexpert en musicus. Volgens hem heeft Leonardo Da Vinci een muzikale compositie van 40 seconden verborgen in zijn bekende werk ‘Het laatste avondmaal’ (1498).

De broodjes op tafel en de handen van de discipelen vormen muzieknoten

Pala ontdekte dat als je een notenbalk op het schilderij legt, de broodjes op tafel en de handen van de discipelen muzieknoten vormen. Als je de muzieknoten achterstevoren elkaar speelt, krijg je een melodie die klinkt ‘als een soundtrack die het lijden van Jezus onderstreept’. Da Vinci speelde zelf graag op zijn lier, dus is het niet onlogisch dat hij muziek verwerkte in zijn kunstwerken.

Geloof je me niet? Beluister dan eens de track: https://www.youtube.com/watch?v=1NOAiXdaVkM

Ik zeg het je. Niets is wat het lijkt.

De laatste maaltijd

Bronnen en foto’s:

https://historianet.nl/cultuur/geheime-boodschappen-in-historische-meesterwerken
https://historianet.nl/cultuur/kunst/kunst-op-het-tweede-gezicht
https://plazilla.com/page/4295039638/de-apocalyptische-muziek-van-de-da-vinci-code-in-het-laatste-avondmaal

Muziek: